miercuri, 2 martie 2011

Boilies - retete si mod de preparare - partea 4

Continuam sa va prezentam retete pentru boilies.

7. Reteta de preparare Boiles pentru nadit
Mai sarace in proteine, aceste boilies au rolul de a atrage si mentine pestii intr-un anumit loc, fara ca acestia sa se sature.

Faina de Soia .................................... 300 gr
Bird Food ............................................ 250 gr
Faina de Grau ................................... 200 gr
Lactalbumina .................................... 100 gr
Caseina ................................................. 50 gr
Gluten de Grau ................................ 100 gr
Ulei de arahide ............................... 1 lingură
Sweetner
Aroma de fructe sau carne
Colorant (la alegere)
6 – 10 oua, in functie de marimea lor.

8. Reteta boilies cu dulceata de capsuni

Gris (puteti sa-l mai maruntiti un pic dar sa nu fie chiar faina)…….200 gr
Faina de soia………………………..100 gr
Malai (faina de malai)………………100 gr
Lapte praf degresat………………….100 gr
Dulceata de capsuni…………………100 gr
Aroma de capsuni……………………6 ml
6 picaturi de bergamot
Colorant (preferabil rosu fluo)
6 oua
Amestecati ingredientele uscate intr-o punga, separat amestecati ouale (batute bine) cu aromele, colorantul si dulceata, adaugati mixul uscat treptat amestecand in acelasi timp, trebuie sa obtineti o pasta destul de tare. Nu trebuie sa se lipeasca de maini. Rulati bilutele si firbeti-le timp de 3-6 minute. Dupa fierbere trebuiesc lasate la uscat minim 8 ore. Daca vreti sa le pastrati mai mult de 3-4 zile le congelati sau le tavaliti bine prin faina de malai si le atarnati undeva la racoare intr-un saculet din plasa sa se usuce bine.

In articolele viitoare, revenim si cu alte retete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu