marți, 8 martie 2011

Boilies - retete si mod de preparare - partea 5

Continuam sa va prezentam retete pentru boilies.

9. Reteta Boilies cu ficat

Gris…………….300g
Ficat proaspat de peste...........60g
(cules de la orice peste poate fi pastrat la congelator in portii mici)
60g ficat proaspat de peste
Usturoi, puteti folosi extract natural de usturoi (10 picaturi), GarlicMint de la Nutrabaits sau usturoi praf alimentar
Miere ………..30g
6 oua
arome si/sau aditivi.
Bagati ficatul in mixer si il faceti pasta, adaugati ouale unul cate unul si mixati in continuare. Adaugati usturoiul, mierea, colorantul si aroma. Amestecati ingredientele uscate intr-o punga, adaugati mixul uscat treptat amestecand in acelasi timp, trebuie sa obtineti o pasta destul de tare. Nu trebuie sa se lipeasca de maini. Daca amestecul este prea moale completati cu gris. Rulati bilutele si firbeti-le timp de 3-6 minute. Dupa fierbere trebuiesc lasate la uscat minim 8 ore. Daca vreti sa le pastrati mai mult de 3-4 zile le congelati sau le tavaliti bine prin faina de malai si le atarnati undeva la racoare intr-un saculet din plasa sa se usuce bine.

10. Reteta

Faina de gris …………..400g
Sluis CLO (produse pentru pasari) poate fi inlocuit cu malai ………200g
Faina de soia……………400g
Faina de peste………………..500g
Red Factor (biscuiti pentru canari, dulci) ………………600g
Robin Red ………………..100g
Spanish red peppers (merge inlocuit cu praf de curry)………….100g

In articolele viitoare, revenim si cu alte retete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu