joi, 20 noiembrie 2014

Pescuit la Stiuca cu Pestisor

Daca invatati cum sa recuperati momeala in asa fel incat sa creati o miscare cat mai naturala a pestisorului in apa, va puteti situa intr-o pozitie foarte avantajoasa pentru a captura stiuca si salau indiferent de locuri, lacuri, rauri, canale si drenuri. Este o tehnica irezistibila, folosita de pescari pentru a captura pestii rapitori, tehnica ce ofera rezultate foarte bune.
Multi pescari, poate din comoditate, pun pestisorul in carlig, fac o lansare, asteapta ca momeala sa se aseze pe fundul apei apoi asteapta ore in sir sa obtina un atac din partea stiucii. Dar in timp ce momeala sta pe fundul apei, este posibil, ca o stiuca de dimensiuni impresionante sa se invarta in jurul ei fugarind o babusca sau alt peste apetisant. Asa ca aceasta este o ocazie de neiertat.
Prin urmare tot ce aveti nevoie este un pestisor maricel, corpolent si o montura cu doua ancore, proportionala cu pestisorul pe care o sa il folositi. Pentru a fixa pestisorul in carlige, trebuie sa infigeti prima ancora in buza de jos si cea de sus a pestelui, in asa fel ca atunci cand recuperati sa nu ii rupeti gura, si a doua ancora o infigeti in lateralul pestelui in dreptul aripioarei dorsale, cat mai adanc posibil pentru o fixare cat mai buna (vezi imaginea). Trebuie sa tineti cont ca de cele mai multe ori stiuca urmareste pestele si ataca din spatele lui.
De asemenea aceasta modalitate de prindere a carligului va ajuta la scufundarea pestelui atunci cand nu mulinati si apoi la recuperare va da impresia unui peste ranit. Prin urmare dupa lansare, lasati pestele sa ajunga pe fundul apei apoi alternati momentele de recuperare brusca ( ca un impuls scurt) cu momente de pauza in care pestele va cobora incet pe fundul apei. Aceast comportament al momelii din carlig este imposibil sa lase stiuca indiferenta.
Ca momeala este indicat sa folositi obleti, babusca si albitura in general, proaspata asta pentru a fi cat mai maleabila, atat pentru fixarea carligelor cat si pentru a avea o miscare cat mai naturala in apa. Nu este indicat sa puneti in carlig pesti de dimensiuni foarte mari, este indicat ca stiuca sa se agate in ambele carlige, prin urmare ar trebui sa inghita toata momeala pentru acest lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu