vineri, 24 aprilie 2015

Balta Stolnici

Balta Stolnici este situata in judetul Arges. Balta a fost formata prin indiguirea artificiala, iar sursa de apa o constituie mai multe izvoare subterane foarte puternice. Pescarii care doresc o partida de pescuit lunga si confortabila pot sa inopteze pe balta existand posibilitati de cazare.
Lacul Stolnici are o adancime medie de 3 – 5 m cu exceptii in zona digului si in zona unde lacul face burta,acolo adancimea poate sa ajunga la 11m. Vegetatia acvatica este foarte putin iar balta nu are agataturi. Lacul Stolnici a fost intens populat in ultimii ani cu crap si cteno. Pentru pescarii dornici sa vina pe aceasta balta mai des exista posibilitatea de achizitionare a unui abonament.
Se pot folosi 4 lansete si o varga la pluta. Crapul cu greutatea peste 3,5kg va fi eliberat. Locurile de pescuit sunt delimitate. Se poate retine 4 kg de peste. Specii de pesti intalnite: babusca, biban, caras, crap, cteno. Taxa pentru balta este de 50 lei. Telefon contact: 0762.218.597.
Cale de acces. Balta Solnici se afla la 40km de Pitesti pe drumul intre Pitesti si Slatina. In localitatea Lunca Corbului parasiti DN65 sifaceti stanga spre localitatea Parudeti. Mergeti tot inainte prin Catane, Ciesti, Falfani, etc, aproximativ 15-20km pana ajungeti in localitatea Stolnici. De acolo este usor sa gasiti drumul de acces catre lacul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu