marți, 21 aprilie 2015

Maestrul Victor Tarus, reeditarea a 4 carti de exceptie!

Incepand de vineri, 24 aprilie, ziarul Libertatea lanseaza patru volume apartinand celebrului pescar sportiv Victor Tarus: “Pescar incepator”, “Pescuit la rapitori in ape de ses”, “Pescuit din Delta in Carpati” si “Retete din peste”.

Prima aparitie va fi vineri 24 aprilie - “Pescar incepator”.

Nascut cu undita in mana, cum se spune (e posesor de permis "oficial" de pescuit, inca de la varsta de 7 ani), Victor Tarus este, de departe, cel mai cunoscut pescar sportiv din Romania, si nu numai. De altfel, Victor Tarus este detinatorul unor rezultate competitionale cu care putini romani se pot lauda: castigator a numeroase titluri la competitiile interne si internaţionale de casting, pescuit la musca artificiala si pescuit cu naluci, participant si promotor al echipei nationale a Romaniei la mai multe editii ale campionatelor mondiale de pescuit la musca artificiala, casting, pescuit stationar pe cluburi, pescuit cu momeli naturale in ape de munte si multe altele. Este, totodata, si un bun organizator al unor concursuri de pescuit, precum „Carligul de Aur" si „Crapul de Aur", dar si a altor competitii prestigioase, printre care, trei Cupe Mondiale la Crap, Cupa Romaniei, Trofeul Rapala, Cupa Romsilva, Cupa copiilor si multe altele.
Dar, pe cat de mester si de productiv s-a dovedit a fi in ale pescuitului, pe atat de prolific se dovedeste a fi Victor Tarus si in ale scrisului. Astfel, el este editor al cunoscutelor reviste de specialitate „Pescarul" (din 1990), „Pescar modern" (din 1993), „Pescar la Crap" (2007), „Prieten cu Natura (2008) ş.a. Pe de alta parte, Victor Tarus este protagonistul indragitelor emisiuni TV „Fir intins!", „Pescar istet" si „Pescar hoinar". Pasionatii pescuitului sportiv vor gasi in cartile lui Victor Tarus sfaturi deosebit de utile privind alegerea sculelor, a momelilor, precum si a locurilor ideale pentru pescuit (pe Dunare, in Delta, dar si pe raurile si baltile din intrega tara) si vor descoperi secretele pescuitului la clean, avat, biban, salau, stiuca, somn, crap etc.
Sursa: www.libertatea.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu