joi, 16 martie 2017

Mazarea - Momeala si Nada

Mazarea este folosita la pescuit mai ales in balti si lacuri si in combinatie cu porumbul. Este hranitoare, sta bine in carlig si are densitate mare, lucru care permite lansarea usoara din mana sau cu ajutorul prastiei de nadire. Se poate folosi mazare fie din conserva, caz in care nu mai necesita nici un fel de preparare, fie mazare proaspăta, care necesita fierbere, sau mazare deshidratata, care necesita inmuiere si fierbere. Aceasta din urma se prepara in felul urmator: dupa ce a stat in apa rece cateva ore , punem boabele de mazare intr-o punga de panza, pe care o introducem apoi intr-o cratita si turnam apa calduta astfel ca mazarea sa fie acoperita. O fierbem incet pe foc pana se inmoaie , fara insa ca boabele sa-si piarda forma sau sa fie prea faramiciose .Le lasam apoi sa se raceasca in aceiasi apa. Nu preparam decat cantitatea pe care o socotim necesara la pescuitul in ziua aceea. La fel se prepara ca momeala, boabele de grau si cele de porumb. Astfel preparate boabele se infig cate trei-patru in carlig, intepandu-le prin locul unde sunt crapate.Va ramane liber numai varful carligului. Este folosita pentru pescuitul ciprinidelor (crap, caras, mreana, platica, etc). Pot fi folosite fie ca nada, fie ca momeala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu